Palačinke punjene dimljenim lososom i kremastim sirom

sastojci

Tijesto

  • 100 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka

Nadjev

  • 200 g fileta dimljenog lososa
  • 200 g kremastog sira
  • 100 g punomasnog kiselog vrhnja
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica narezanog peršina
  • 1 žlica narezanog vlasca

Način pripreme

01

Jaje razmutite, dodajte mu brašno, sol, mlijeko i 100 ml vode pa umiješajte glatku smjesu za palačinke. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim ispecite četiri tanke palačinke i ostavite ih da se ohlade.

02

Kremastom siru dodajte vrhnje, sol, papar, narezani peršin i vlasac te dobro promiješajte. Preko hladne palačinke stavite plošku lososa i nanesite sloj nadjeva. Palačinku pažljivo zamotajte pa na isti način pripremite i ostale tri palačinke.

03

Umotajte palačinke u prozirnu foliju i stavite ih u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohlade, a zatim ih narežite na ploške veličine zalogaja i poslužite s prigodnom salatom.

U nadjev možete dodati žlicu hrena, kopra ili nekog mediteranskog začina​

podijeli