Novogodišnji keksi s makom i dimljenim lososom

sastojci

  • 200 g brašna
  • 15 g maka
  • 150 g maslaca
  • 30 g dimljenog lososa
  • sol
  • papar
  • svježi kopar
  • 2 žlice hladne vode

Način pripreme

01

100g hladnog maslaca usitnite i utisnite u brašno dok ne dobijete smjesu koja podsjeća na krušne mrvice. Dodajte sol, mak, hladnu vodu (možete koristiti i hladnu votku ili bijelo vino) i umijesite tijesto. Oblikujte tijesto u valjak promjera 4 cm, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

02

Kopar očistite od debljih stabljika i nasjeckajte. U blender ubacite dimljeni losos i maslac, posolite, popaprite, dodajte kopar i usitnite u glatku kremu. 

03

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto izrežite na krugove debljine 4 mm i pecite u pećnici 12-13 minuta. Ohlađene keksiće premažite kremom od dimljenog lososa i poklopite drugim keksićem. 

podijeli

Proizvodi iz recepta