Muškatna tikva sa slanutkom i kus kusom

sastojci

  • 1 muškatna tikva
  • kuskus
  • 400 g cherry rajčica
  • 400 g slanutka
  • 50 g maslina
  • 1 glavica luka
  • 1 čili
  • 40 g grožđica
  • 1 kocka juhe od povrća
  • jogurt
  • 1 žličica cimeta
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Pećnicu zagrijte na 190°C. Tikvu prelijte maslinovim uljem, posolite, popaprite, dobro promiješajte i peciteotprilike 30 minuta na 190°C na najvišoj prečki u pećnici da karameliziraju.

02

Nasjeckajte glavicu luka, čili očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte, usitnite peršin.

03

U dubljoj tavi na maslinovom ulju prepržite luk, čili, grožđice i cimet.

04

Dodajte rajčice i ocijeđeni slanutak, podlijte s malo vode i ubacite kocku za juhu. Dodajte masline, pečene komadiće tikve i peršin. Kuhajte 10tak minuta dok se ne zgusne.

05

Kuskus pripremite prema uputstvu s pakiranja.

06

Poslužite s kuskusom i jogurtom.

podijeli