Mini quiche s piletinom, paprikom i kukuruzom

sastojci

Sastojci za tijesto

  • 350 g oštroga brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Sastojci za nadjev

  • 400 g pilećega filea
  • 30 ml ulja za pečenje
  • 100 g crvene paprike
  • 50 g kukuruza
  • 180 g kiseloga vrhnja
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • maslac
  • 100 g skute
  • 40 g sira Grana Padano
  • 3 jaja
  • sol i papar
  • 0.5 vezice vlasca

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte ga drugim komadom folije i razvaljajte na debljinu otprilike 4 mm. Potom izrežite krugove promjera 3 cm većeg od promjera kalupa. Kalupe (za muffine) namažite maslacem, stavite u svaki kružiće tijesta, obložite tijestom stranice kalupa i odstranite višak. Izbodite tijesto vilicom.

02

Piletinu narežite na male kockice, posolite ih i ispržite. Papriku očistite i narežite na kockice veličine zrna kukuruza.

03

Pomiješajte jaja, kiselo i slatko vrhnje pa umiješajte naribani sir Grana Padano i skutu. Na tijesto stavite najprije malo umaka od jaja i sira, zatim dodajte kockice piletine pa opet umak te pospite paprikom i zrnima kukuruza. Pecite 20 minuta na 180 °C. Pospite nasjeckanim vlascem i poslužite.

Ako su kalupi spojeni, odvojite ih i razrežite kako biste lakše njima rukovali.

podijeli