Mini proljetni quiche

sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 srednja mrkva
  • 1 stabljika poriluka
  • 1 tikvica
  • 150 g mladih mahuna
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Za početak pripremite povrće. Očistite mrkvu, tikvicu i mahune pa ih narežite na sitno. Dobro operite poriluk pa ga narežite na tanke ploškice. Stavite povrće u zavrelu slanu vodu pa ga kuhajte nekoliko minuta da malo omekša. Ocijedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.

02

Razvucite lisnato tijesto na 3mm debljine. Uzmite kalupe za male tortice pa prema njihovoj veličini izrežite kolutove iz tijesta pazeći da vam prekriju i rubove kalupa. Premažite kalupe maslacem i položite u njih tijesto. Sredinu tijesta na par mjesta izbodite vilicom. Nakon toga u kalupe na tijesto stavite pripremljeno povrće. 

03

Sa strane u zdjeli istucite jaja pomiješana s vrhnjem i mlijekom. Posolite i popaprite po želji. Ulijte smjesu u kalupe s povrćem pa ih posložite u lim za pečenje. Stavite sve peći pola sata u zagrijanu pećnicu na 180°C. Poslužite toplo uz neku finu miješanu proljetnu salatu.

podijeli