Kanapei s rostbifom, brie sirom, jajima i crnim tartufom

sastojci

  • 400 g goveđeg ramsteka
  • sol
  • svježi papar iz mlinca
  • 50 g senfa
  • 100 g mrkve
  • 200 g crvenog luka
  • 50 g svinjske masti
  • 1 kruh baguette
  • 300 g brie sira
  • 4 jaja
  • 40 g crnog tartufa
  • 50 g listova salate
  • 50 g majoneze
  • grančica majčine dušice

Način pripreme

01

Ramstek posolite, premažite senfom i popaprite. Zagrijte svinjsku mast i u vrućoj tavi naglo popržite meso da se zatvore pore, svaku stranu po 4 minute.

02

Nasjeckajte luk na listiće, mrkvu narežite na ploške, stavite ih u usku posudu za pečenje, dodajte meso, prelijte masnoćom u kojoj se peklo meso i pecite 12 - 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 °C. Meso izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi, a sok i masnoću ocijedite u jednu posudicu. Kad se meso ohladi, tanko ga narežite.

03

U međuvremenu skuhajte jaja, ohladite ih i ogulite. Narežite baguette, premažite ga majonezom, stavite salatu, plošku sira, dodajte rostbif i plošku jajeta, naribajte svježi tartuf, a na kraju začinite solju i paprom, pospite listićima majčine dušice. 

Ako ne volite majonezu, kanapee namažite pjenasto razrađenim maslacem.​

podijeli