Guacamole umak s tortilja čipsom

sastojci

  • 300 g avokada (2 kom)
  • 100 g ljubičastog luka
  • 1 čili papričica
  • 150 g rajčice
  • 1 limeta
  • sol, papar
  • 1 grančica svježeg peršina
  • 1 vrećica tortilja čipsa

Način pripreme

01

Izaberite zreliji avokado, prepolovite, maknite košticu i izdubite žlicom. Meso avokada pokapajte sokom limete. Sitno nasjeckajte luk i rajčicu. Čili papričici maknite sjemenke i sitno nasjeckajte. Usitnite avokado vilicom, dodajte luk, rajčicu i papričicu, začinite solju, paprom i sokom limete, sve dobro promiješajte. Dekorirajte listićima peršina i poslužite uz tortilja čips.

Birajte ljute papričice crvene boje za što bolji vizualni dojam.​

podijeli