Fritaje od brokule i piletine

sastojci

  • 6 jaja
  • 200 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 250 g brokule
  • 1 čili
  • 2 mlada luka
  • stručak bosiljka
  • 125 ml mlijeka
  • 75 g sira Grana Padano
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Listove bosiljka sitno nasjeckajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mladi luk narežite na kolutiće. Sir grana padano (ili neki drugi tvrdi sir po želji) naribajte.

02

Cvjetiće brokule očistite od deblje stabljike pa ju blanširajte. Ubacite brokulu u kipuću posoljenu vodu i kuhajte ju 2-3 minute. Izvadite ju u zdjelu hladne vode i ocijedite.

03

Pileća prsa narežite na kockice. Prepržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte narezani mladi luk i pirjajte 5 minuta. Posolite i popaprite.

04

U zdjeli istucite jaja, mlijeko, bosiljak i čili, dodajte sir grana padano, posolite i popaprite. Kalupe za pečenje premažite uljem (možete koristiti bilo koju vrstu kalupa, npr. kalupe za za muffine). U kalupe posložite piletinu i brokulu pa zalijte smjesom od jaja. Pecite 20tak minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.

podijeli

Proizvodi iz recepta