Canape sendviči s tunom i kozicama

sastojci

  • 250 g fileta tune iz limenke
  • 1 jaje
  • 75 g majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica kapara
  • 1 žličica limunova soka
  • 1 žlica nasjeckanog timijana
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 150 g repova kozica
  • 0.5 žličice češnjaka u prahu
  • 1 manji krastavac
  • 275 g integralnih krekera
  • sol

Način pripreme

01

Tunu izvadite iz limenke, stavite u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi. Jaje tvrdo skuhajte, ogulite i nasjeckajte.

02

Ocijeđenu tunu, jaje, majonezu, nasjeckani timijan, vrhnje, omekšali maslac, nasjeckane kapare i limunov sok stavite u električnu sjeckalicu i dobro izmiksajte da se smjesa izjednači kako biste dobili paštetu. Po potrebi posolite i popaprite. Do upotrebe držite pokriveno u hladnjaku.

03

Repove kozica očistite i operite. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju ispecite repove kozica do lijepe zlatnožute boje. Lagano ih posolite, pospite češnjakom u prahu i uklonite s vatre.

04

Sendviče napravite tako da na 1 kreker namažete malo paštete od tune, a na nju položite 1-2 ploške tanko narezanog krastavca. Na njega položite još 1 kreker premazan paštetom, ukrasite repovima kozica i poslužite uz kriške limuna.

podijeli

Proizvodi iz recepta