Bruskete s gljivama i češnjakom

sastojci

  • 2 baguette kruha
  • 500 g miješanih gljiva
  • 150 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • listići svježeg bosiljka po želji
  • 1-2 grančice svježeg mažurana
  • sol, papar

Način pripreme

01

Rastopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem.

02

Kruh narežite na šnite i svaku premažite mješavinom maslaca i ulja, pola ostavite za gljive. Kruh stavite u pećnicu na 200 °C 5 – 6 minuta. Na preostaloj masnoći pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sjeckane gljive, miješajte i pirjajte da tekućina ispari, dodajte sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckane listiće bosiljka, začinite na kraju solju i paprom.

03

Rasporedite gljive na bruskete, dekorirajte svježim mažuranom i toplo poslužite.

Aromatični vrganji su idealan izbor za ove šumske bruschette.​

podijeli