Bruskete s bosiljkom i češnjakom

sastojci

  • 1 baget kruh
  • 100 g maslaca
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • listići svježeg bosiljka-količina po želji
  • sol

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte listiće bosiljka i režnjeve češnjaka. Baget narežite na šnite. Pjenasto razradite maslac sobne temperature, dodajte sjeckani češnjak, nastavite miješati, dodajte ulje, miješajte, dodajte sjeckani bosiljak, posolite i promiješajte.

02

Svaku šnitu kruha obilno namažite i stavite u lim za pečenje. Pećnicu zagrijte na 220 °C. Stavite lim pod gornji grijač 4 minute. Poslužite vruće.

Osim bosiljka, u začinsku smjesu s maslacem možete dodati par listića svježeg ružmarina ili majčine dušice za nešto intenzivniju aromu koja će odgovarati snažnijem mirisu pečenog češnjaka.​

podijeli