Bruskete s bobom

sastojci

  • 1 ciabatta
  • 40 g sira pecorino
  • 250 g skuhanog oguljenog boba
  • 3 češnja češnjaka
  • peperoncini
  • menta
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Način pripreme

01

Bob skuhajte i ogulite mu tvrdu kožicu.

02

2 češnja češnjaka i peperoncine sitno nasjeckajte. Na sitan ribež naribajte pecorino. Nasjeckajte listiće mente i sve zajedno promiješajte u zdjeli.

03

Ciabattu izrežite na kriške i prepržite na suhoj vrućoj tavi. Prepolovite češanj češnjaka i utrljajte ga po preprženim  kriškama ciabatte.

04

U zdjeli vilicom zgnječite dio kuhanog boba, dodajte ostatak cijelih zrna, posolite i popaprite, dodajte malo maslinovog ulja. Pomiješajte obje smjese. 

05

Servirajte bob na preprženim kriškama ciabatte, pospite listićima mente i pecorina, pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

podijeli