Artičoke s bobom i graškom

sastojci

  • 6 artičoka
  • 200 g mladog graška
  • 200 g mladog boba
  • 100 g pancete
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 glavice ljutike
  • limun
  • 50 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • stručak peršina
  • sol, papar

Način pripreme

01

Peršin i češnjak očistite i nasjeckajte. Naribajte parmezan i pomiješajte ga s krušnim mrvicama, peršinom i češnjakom.

02

Pripremite zdjelu hladne vode i u nju iscijedite sok od pola limuna.

03

Očistite artičoke, odstranite im tvrde vanjske listove, odrežite gornju trećinu, ako koristite stabljike ogulite ih. Tako očišćene artičoke premažite limunom i stavite ih u hladnu vodu da ne pocrne. Lagano raširite listiće i svaku glavicu napunite smjesom parmezana, peršina, češnjaka i krušnih mrvica.

04

Ljutiku nasjeckajte, a pancetu narežite na štapiće. Na maslinovom ulju prepržite ljutiku i pancetu, dodajte bob i grašak. Posložite napunjene artičoke i podlijte povrtnim temeljcem do visine artičoka. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 30 - 40 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta