Ražnjići s povrćem i dimljenim tofuom
sastojci
Sastojci za ražnjiće: (Za 10 ražnjića)
- 250 g SPAR Veggie dimljenog bio tofua
- 2 manje tikvice
- 3 manje paprike
- ljubičasti luk
- 150 g bukovača
- 5 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice začinskog bilja
- sok i korica od 1 limuna
Sastojci za salatu:
- 200 g SPAR Veggie by Neni lepinja
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica za’atara
- 200 g SPAR Natur*pur cherry rajčica
- 100 g veganske zamjene za sir (mozzarellu)
- 200 g kuhanog graha
- sol po ukusu
- sok 1 limuna
- nekoliko listova svježeg bosiljka
Za posluživanje:
- 1 SPAR Veggie Tartar umak
Način pripreme
Lepinjice narežite pa začinite s 2 žlice maslinovog ulja i žlicom za’atara. Prebacite ih na pleh za pečenje pa pecite u zagrijanoj pećnici 5 minuta, na 200 stupnjeva.
Narežite cherry rajčice pa im dodajte grah, 100 g veganske zamjene za sir (mozzarellu), bosiljak i ispečene komadiće lepinje. Dobro promiješajte pa posolite, dodajte maslinovo ulje, sok limuna i bosiljak. Pustite u hladnjaku dok radite ražnjiće.
Povrće i tofu narežite na relativno jednake komade.Tikvicu možete narezati gulilicom za povrće i složiti je u obliku harmonike, a ostalo povrće i tofu narežite a na kockice.
U manjoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, začinsko bilje, sok i koricu limuna pa prelijte preko povrća.
Složite ražnjiće. Ako koristite drvene štapiće, stavite ih u vodu 30 minuta prije slaganja i prženja.
U grill tavu stavite par kapi ulja i dobro je zagrijte. Posložite ražnjiće i pržite ih po nekoliko minuta sa svake strane.
Gotove ražnjiće poslužite sa rashlađenom salatom i tartar umakom.