Ražnjići s povrćem i dimljenim tofuom

sastojci

Sastojci za ražnjiće: (Za 10 ražnjića)

  • 250 g SPAR Veggie dimljenog bio tofua
  • 2 manje tikvice
  • 3 manje paprike
  • ljubičasti luk
  • 150 g bukovača
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice začinskog bilja
  • sok i korica od 1 limuna

Sastojci za salatu:

  • 200 g SPAR Veggie by Neni lepinja
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica za’atara
  • 200 g SPAR Natur*pur cherry rajčica
  • 100 g veganske zamjene za sir (mozzarellu)
  • 200 g kuhanog graha
  • sol po ukusu
  • sok 1 limuna
  • nekoliko listova svježeg bosiljka

Za posluživanje:

  • 1 SPAR Veggie Tartar umak

Način pripreme

01

Lepinjice narežite pa začinite s 2 žlice maslinovog ulja i žlicom za’atara. Prebacite ih na pleh za pečenje pa pecite u zagrijanoj pećnici 5 minuta, na 200 stupnjeva.

02

Narežite cherry rajčice pa im dodajte grah, 100 g veganske zamjene za sir (mozzarellu), bosiljak i ispečene komadiće lepinje. Dobro promiješajte pa posolite, dodajte maslinovo ulje, sok limuna i bosiljak. Pustite u hladnjaku dok radite ražnjiće.

03

Povrće i tofu narežite na relativno jednake komade.Tikvicu možete narezati gulilicom za povrće i složiti je u obliku harmonike, a ostalo povrće i tofu narežite a na kockice.

04

U manjoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, začinsko bilje, sok i koricu limuna pa prelijte preko povrća.

05

Složite ražnjiće. Ako koristite drvene štapiće, stavite ih u vodu 30 minuta prije slaganja i prženja.

06

U grill tavu stavite par kapi ulja i dobro je zagrijte. Posložite ražnjiće i pržite ih po nekoliko minuta sa svake strane.

07

Gotove ražnjiće poslužite sa rashlađenom salatom i tartar umakom.

podijeli