sastojci

  • 250 g SPAR free from tagliatella
  • 1 glavica cvjetače
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 g SPAR free from maslaca
  • 1 Vrtovi Hrvatske ljutika
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica S-BUDGET povrtnog temeljca u granulama
  • 300 ml vruće vode
  • 50 g SPAR free from vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica soka limuna
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat mljevenog crnog papra

Način pripreme

01

Cvjetaču očistite od listova i narežite na manje komade. Začinite cvjetaču soli, paprom i maslinovim uljem pa pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 15-ak minuta.

02

Za to vrijeme na maslacu zažutite sitno sjeckanu ljutiku i češnjak pa im dodajte pečenu cvjetaču. Podlijte vrućom vodom i umiješajte žlicu povrtnog temeljca. Kuhajte 10-ak minuta dok se okusi ne povežu.

03

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.

04

Cvjetaču prebacite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje, sok limuna i začine pa izradite do glatke kreme (ovaj korak možete napraviti i štapnim mikserom). Po potrebi dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine ako vam je umak pregust.

05

Poslužite umak preko tjestenine i po želji dekorirajte mikrozelenjem i sušenim vlascem.

Izvor: @yumyumparadise

podijeli