Muffini s batatom, tikvom i mrkvom

sastojci

  • 6 jaja
  • 3 žlice kravljeg sira
  • 50 g sira Grana Padano
  • 250 g brašna
  • 0.5 manjeg batata
  • 0.5 hokaido tikve
  • 1 mrkva
  • 3 mlada luka
  • muškatni oraščić
  • 1 žlica sjemenki suncokreta
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 1 žlica sjemenki maka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180°C . U lim za pečenje muffina posložite papirnate košarice.

02

Očistite mladi luk i nasjeckajte ga na kolutiće. Mrkvu, batat i tikvu ogulite i naribajte na krupni ribež. Naribajte grana padano.

03

U zdjeli pomiješajte jaja, sol, papar i svježi sir. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i muškatni oraščić, dodajte naribano povrće, sjemenke i grana padano. Ulijte jaja i dobro promiješajte.

04

Smjesu rasporedite do 2/3 visine košarica, pospite naribanim sirom i pecite 45-50 minuta na 180°C.

podijeli