Buhtle sa sirom

Ukupno trajanje
150
Min
min

sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli

Nadjev

  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • naribana korica 0.5 limuna

Način pripreme

01

Razmrvite kvasac, pomiješajte ga sa šećerom i malo toplog mlijeka pa ostavite 10 minuta na toplom mjestu. U posudu stavite brašno, dodajte sol, promiješajte i u sredini napravite udubinu. Tu dodajte pripremljeni kvasac, jaje, otopljeni maslac i preostalo mlijeko i umijesite glatko tijesto. Pospite s malo brašna, poklopite i stavite da se diže oko 45 minuta.

02

Pripremite nadjev od sira. U zdjelici umutite jaje, dodajte sir, limunovu koricu, šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. 

03

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i ostavite ga da miruje desetak minuta.

04

Kalup za pečenje namažite maslacem. Ugrijte pećnicu na 180 °C.

05

Tijesto razrežite na 16 jednakih komada. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva od sira te oblikujte buhtlu tako da dobro slijepite krajeve. Složite ih u kalup, premažite otopljenim maslacem i ostavite ih da se odmore još desetak minuta te ih stavite peći 30 minuta na 180 °C.

06

Pečene buhtle posipajte šećerom u prahu.

Dio buhtli možete puniti omiljenim domaćim pekmezom.​

podijeli