sastojci

  • 3 krumpira
  • 100 g šampinjona
  • 30 g suhih vrganja
  • 100 g mesnate pancete
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 dcl bijelog suhog vina
  • 2 žlice svinjske masti
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • lovorov list
  • stručak peršina
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • vinski ocat, papar i sol
  • litra vode ili temeljca

Način pripreme

01

U dubljem loncu u kojem ćete kuhati juhu, rastopite svinjsku mast te dodajte sitno sjeckani crveni luk. Kad luk zažuti dodajte sitno narezanu pancetu i šampinjone narezane na listiće. U međuvremenu stavite suhe vrganje u 2dcl. vrele vode da omekšaju.

02

Nakon što su se luk, gljive i panceta malo prodinstali dodajte sitno narezani češnjak i narezane omekšale vrganje (vodu u kojoj su se namakali sačuvajte). Sve posolite popaprite te podlijte s malo bijelog vina i litrom vode ili temeljca.

03

Kad voda zakuha dodajte na kockice izrezani krumpir i lovorov list. Kuhajte dok krumpir ne omekša pa dodajte na kraju malo vinskog octa a možete dodati zapršku od malo brašna da se juha zgusne.

04

Na kraju posipajte sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite toplo s kiselim vrhnjem.

podijeli

Proizvodi iz recepta