Teleća ragu juha s tortellinima

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 600 g teleće plećke
  • 200 g crvenoga luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 100 ml pasirane rajčice (passate)
  • 20 g mljevene crvene paprike
  • 60 ml maslinova ulja
  • 250 g tortellina sa sirom
  • 1 l mesnog temeljca
  • sol
  • nekoliko grančica svježeg koromača

Način pripreme

01

Crveni luk nasitno nasjeckajte i popržite ga na maslinovu ulju.

02

Meso narežite na kocke, veličine 1,5 x 1,5 cm, dodajte ih na luk i posolite.

03

Pirjajte, miješajući, 20 minuta pa dodajte nasitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Dodajte koncentrat rajčice i upržite, a potom dodajte i upržite mljevenu papriku.

04

Potom dodajte pasiranu rajčicu i temeljac pa kuhajte na umjerenoj vatri dok meso ne omekša.

05

Pred kraj kuhanja provjerite okus, posolite ako bude potrebno, pa dodajte tortelline i skuhajte ih u juhi.

06

Pospite juhu nasjeckanim koromačem i poslužite.

Teletinu možete zamijeniti puretinom ili piletinom.​

podijeli