Tajlandski zeleni curry s piletinom

sastojci

  • 2 žlice ulja
  • 2 baby patlidžana
  • 2.5 žlice zelene curry paste
  • 500 g piletine narezane na kockice (najbolje batci i zabaci)
  • 150 g shii-take gljiva
  • 500 ml kokosova mlijeka (ili vrhnja)
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 žlica soka limete
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 crveni čili
  • sol
  • crni papar
  • svježi listovi tajlandskog bosiljka
  • 150 g trobojne riže

Način pripreme

01

Na dobro zagrijano ulje stavite ploške patlidžana i pržite ih nekoliko minuta do zlatne boje pa ih izvadite.

02

U tavu stavite curry pastu, piletinu i lagano pržite, uz miješanje.

03

Dodajte gljive, kokosovo mlijeko, oko 500 ml vode i pirjajte nekoliko minuta.

04

Vratite ploške patlidžana u tavu i pirjajte još 5 minuta. Umiješajte riblji umak, sok limete, šećer, sol i papar.

05

Na kraju dodajte lišće bosiljka i ukrasite narezanim crvenim čilijem.

06

Poslužite s kuhanom rižom.

Zelene curry paste stavite ovisno o tome koliko jak okus volite.

podijeli