Krepka juha od piletine, kukuruza i poriluka

sastojci

  • 500 g piletine (2 bataka s karabatkom i 1 hrbat)
  • 1 svežanj povrća za juhu
  • 1 glavica crvenog luka
  • 400 g kukuruza šećerca (smrznutog ili iz konzerve)
  • 2 mlada poriluka
  • 2 mrkve
  • 1 žlica sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Dobro operite piletinu pa je stavite kuhati u dublji lonac skupa s očišćenim povrćem za juhu i narezanom glavicom crvenog luka. Nakon 30 minuta kuhanja pilećieg temeljca izvadite batake s karabatakom, a temeljac pustite neka i dalje lagano kuha. pilećie meso odvojite od kosti pa ga stavite sa strane.

02

U drugom loncu na malo maslinova ulja stavite dinstati na kolutove narezani poriluk. Nakon nekoliko minuta mu dodajte očišćenu i na kolutove narezanu mrkvu i kukuruz šećerac. Kad je povrće malo omekšalo, dodajte mu sitno sjeckanu ljutu crvenu papričicu i podlijte ga pilećiim temeljcem pa sve zajedno kuhajte oko pola sata dok kukuruz posve ne omekša. Posolite i poparite po želji.         

03

Na kraju odvojite 3 dcl juhe skupa s kukuruzom pa je stavite u blender i izmiksajte u glatku kremu. U juhu vratite kremu od kukuruza i odkošteno i narezano pilećie meso pa sve kuhajte još desetak minuta. Za kraj juhu pospite sitno sjeckanim svježim peršinom a po želji joj možete dodati i kockice prepečenog kruha ili kiselo vrhnje. Poslužite toplo.

podijeli