Krem juha od cvjetače

sastojci

  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 500 g cvjetače
  • 200 g krumpira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol svježe mljeveni papar
  • 1 grančica svježeg peršina

Način pripreme

01

Cvjetaču očistite, odvojite cvjetove, od listova i srčike skuhajte temeljac. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte krumpir narezan na kocke, listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem od cvjetače.

02

Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvjetove cvjetače, posolite i nastavite kuhati. Juhu miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte. Juhu začinite svježe mljevenim paprom, dekorirajte peršinom i poslužite.

Za snažniji okus juhe možete na tavi kratko prepržiti kockice slanine i kasnije dodati u izmiksanu juhu.​

podijeli

Proizvodi iz recepta