sastojci
- 2 kom SPAR Vrtovi Hrvatske poriluka
- 3 kom SPAR Vrtovi Hrvatske krumpira
- 3 češnja SPAR Vrtovi Hrvatske češnjaka
- 50 g S-BUDGET maslaca
- 50 ml maslinova ulja
- 1000 ml DESPAR Povrtnog temeljca
- 100 ml kiselog vrhnja
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
01
Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
02
U loncu zagrijte maslinovo ulje i otopite maslac. Dodajte poriluk i nasjeckani češnjak te kratko pirjajte dok ne omekšaju. Posolite i popaprite po ukusu.
03
Dodajte krumpir i temeljac, zatim kuhajte dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.
04
Maknite lonac s vatre i štapnim mikserom usitnite juhu do kremaste teksture. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
05
Poslužite toplo, uz tostirani kruh ili dodatke po želji.