sastojci

  • 2 kom SPAR Vrtovi Hrvatske poriluka
  • 3 kom SPAR Vrtovi Hrvatske krumpira
  • 3 češnja SPAR Vrtovi Hrvatske češnjaka
  • 50 g S-BUDGET maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1000 ml DESPAR Povrtnog temeljca
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • sol i papar po ukusu

Način pripreme

01

Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće, a krumpir ogulite i narežite na kockice.

02

U loncu zagrijte maslinovo ulje i otopite maslac. Dodajte poriluk i nasjeckani češnjak te kratko pirjajte dok ne omekšaju. Posolite i popaprite po ukusu.

03

Dodajte krumpir i temeljac, zatim kuhajte dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.

04

Maknite lonac s vatre i štapnim mikserom usitnite juhu do kremaste teksture. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

05

Poslužite toplo, uz tostirani kruh ili dodatke po želji.

podijeli