Juha od rajčice s rižom

sastojci

  • 800 g grapolo rajčice
  • 175 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 80 g riže
  • sol, med po želji
  • svježi peršin i bosiljak

Način pripreme

01

Zakipite temeljac. Rajčice zarežite na vrhu u križ, ubacite u temeljac, kratko blanširajte, izvadite u ledenu vodu i ogulite.

02

Temeljac sačuvajte i u njemu skuhajte rižu, stavite sa strane. Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite, dodajte rajčicu narezanu na kriške, posolite, počnite krčkati, zalijte temeljcem i kuhajte 15 minuta.

03

Probajte juhu, ako vam je kiselkasta začinite po želji medom, dodajte kuhanu rižu, pospite sjeckanim peršinom i bosiljkom, poslužite.

Osim riže, juhu možete pripremiti s knedlicama od brašna, griza ili s posušenim kockicama kruha.​

podijeli