Juha od rajčica i slanutka

sastojci

  • 800 g pelata
  • 240 g slanutka iz konzerve
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica octa od crvenog vina
  • 200 ml vrhnja
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • bosiljak

Način pripreme

01

Slanutak operite i ocijedite, posolite i stavite u lim za pečenje, dodajte očišćeni češnjak, prelijte maslinovim uljem i stavite peći 30-40 minuta dok slanutak ne dobije zlatnu boju i postane lagano hrskav.

02

U posudu ulijte povrtni temeljac i rajčicu, pustite da vrije na laganoj vatri 15 minuta. Pečeni češnjak istisnite u juhu i pustite da kuha 5 minuta. Juhi dodajte šećer i ocat, posolite i popaprite.

03

Umiješajte polovicu vrhnja i polovicu slanutka, izblendajte štapnim mikserom dok juha ne postane glatka.

04

Poslužite juhu posutu hrskavim slanutkom i s malo vrhnja i bosiljka.

podijeli

Proizvodi iz recepta