Juha od povrća s mesnim okruglicama

sastojci

  • 120 g mahuna
  • 300 g mini rajčice
  • 200 g mrkve
  • 200 g korabice
  • 100 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • pola vezice kopra
  • sol i papar
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 80-100 g farfalla (tjestenine)

Sastojci za mesne okruglice

  • 200 g mljevene piletine
  • 40 g griza
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca
  • 50 ml mineralne vode
  • sol i papar
  • 2-3 grančice peršina

Način pripreme

01

Napravite smjesu za okruglice. Maslac sobne temperature pjenasto tucite pa umutite jaje, a potom dodajte griz, mljeveno meso, mineralnu vodu, sol, papar i sitno nasjeckani peršin. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 15 minuta da se sastojci međusobno prožmu.

02

U međuvremenu, na ulje u tavi dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga 10 minuta. Zatim dodajte ploške mrkve, a nakon 2 - 3 minute prženja dodajte i kocke korabe. Pržite i miješajte 2 - 3 minute pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Podlijte s malo temeljca i nastavite kuhati.

03

Oblikujte okruglice od oko 15 - 20 g smjese od mesa, dodajte temeljca i posolite. Ubacite okruglice i kuhajte 10 minuta. Nakon 5 minuta dodajte farfalle i nastavite kuhati, još 5 minuta, pa dodajte mahune, a nakon 3 minute dodajte i grašak. Kušajte juhu, pa ako bude potrebno, još je začinite solju i paprom te maknite s vatre. Prije posluživanja u juhu dodajte narezane svježe mini rajčice i nasjeckani kopar.

Pridržavajte se navedenog redoslijeda kuhanja povrća kako bi zeleno povrće ostalo hrskavo i zadržalo boju.​

podijeli