Juha od piletine i metvice

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 300 g pilećih prsa
  • 1 l pileće juhe
  • 1 srednji crveni luk
  • 1 žlica listova svježeg peršina
  • 2 žlice listova svježe metvice
  • 70 g riže basmati
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Očistite crveni luk i nasjeckajte ga na trakice. Operite i posušite pileća prsa s kosti ali bez kože pa ih očistite od masnoće. Narežite na krupno listove svježeg peršina i metvice. 

02

Uzmite dublju posudu u kojoj ćete kuhati juhu pa u njoj zagrijte žlicu maslinova ulja. Prepržite lagano crveni luk pa ga prelijte pilećiom juhom (ili toplom vodom u koju ćete staviti kocku pilećeg temeljca). umiješajte peršin i metvicu pa pustite da juha zakuha. Dodajte pileća prsa, poklopite pa kuhajte 15 minuta dok se prsa ne skuhaju.     

03

Izvadite pilećia prsa iz juhe, dodajte rižu pa kuhajte još 15 minuta dok se riža ne skuha “al dente”. Dok se riža kuha vi narežite pilećia prsa na trakice pa ih 5 minuta pred kraj kuhanja vratite u juhu. Dodajte limunov sok, ostatak nasjeckane metvice, sol i svježe mljeveni papar. Poslužite toplo i po želji dodatno ukrasite nasjeckanom metvicom. Nekome će ovo biti samo topla juhica a onima koji paze na kalorije biti će cjeloviti obrok.

podijeli