Juha od pilećih želudaca s ječmom

sastojci

  • 50 g poriluka
  • 100 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 300 g pilećih želudaca
  • 0.5 šalice ječma
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte opran i narezan poriluk i pržite 2 minute. Dodajte narezanu mrkvu i celer te pileće želuce narezane na manje komadiće pa uz miješanje pržite još 10 minuta. Dodajte ječam, zalijte temeljcem i kad zavrije kuhajte 30 minuta, odnosno dok ječam ne omekša. Po potrebi još začinite i prije posluživanja pospite peršinovim listom.

U juhu možete dodati i druge dijelove pileta, krilca ili hrbat.​

podijeli