Juha od celera, pastrnjaka i đumbira

sastojci

  • 2 stabljike celera bjelaša
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 srednje mrkve
  • 500 g pastrnjaka
  • komad svježeg đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1.5 litra povrtnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
  • listovi svježeg korijandra za ukrašavanje
  • kockice prepečenog kruha (ciabatta)

Način pripreme

01

Narežite celer na srednje komade. Ogulite pa narežite mrkvu. Krupno narežite crveni luk i oguljeni pastrnjak. Naribajte ili narežite korijen đumbira veličine palca. Očistite i narežite češnjak.

02

Na srednje jak plamen stavite veću posudu u kojoj ćete kuhati juhu. Dodajte 2 žlice maslinova ulja pa stavite sve povrće da se pirja. Promiješajte sve sastojke pa polu poklopljeno pirjajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Posolite i popaprite po želji.

03

Zalijte sa vrućim temeljcem pa pustite da zavrije. Juhu poklopite pa ostavite da kuha još 15 minuta. U međuvremenu na zagrijanoj tavi prepecite kockice kruha te ih odložite do posluživanja.

04

Kad je juha gotova izmiksajte je štapnim mikserom ili u multipraktiku dok ne postane posve glatka. Ulijte u zdjelice za posluživanje pa ukrasite listovima korijandra i kockicama prepečenog kruha.

podijeli