Juha od batata, jabuke i mrkve

sastojci

  • 2 batata
  • 3 jabuke
  • 500 g mrkve
  • 240 ml kuhanog slanutka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 ljutike
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 1 čili
  • 10 g mljevenih badema
  • maslinovo ulje
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 5-6 listova svježe kadulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Češnjak očistite i narežite na listiće. Ljutiku ogulite i usitnite. Korijen đumbira duljine 1 cm ogulite i naribajte. 5-6 listova svježe kadulje sitno nasjeckajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mrkve ogulite i narežite na kolutiće, batat ogulite i narežite.

02

Kiselkaste jabuke ogulite i narežite na kockice. Slanutak isperite i ocijedite.

03

U velikoj posudi na maslinovom ulju popržite luk, dodajte batat i češnjak i pirjajte 5 minuta. Dodajte čili i đumbir, promiješajte pa dodajte jabuke, mrkvu, slanutak i kadulju. Podlijte temeljcem, posolite i popaprite. Kuhajte oko 30 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte juhu u glatku kašu, dodajte mljevene bademe i poslužite s žlicom creme fraîché ili kiselog vrhnja.

podijeli