Juha od celera, pastrnjaka i đumbira

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 2 stabljike celera
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 Kom mrkve
  • 500 g pastrnjak
  • kom svježeg đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1.5 l povrtnog temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • šaka krutona
  • Par listića Korijander

Način pripreme

01
  1. Narežite celer na srednje komade. Ogulite pa narežite mrkvu. Krupno narežite crveni luk i oguljeni pastrnjak. Naribajte ili narežite korjen đumbira veličine palca. Očistite i narežite češnjak.
02
  1. Na srednje jak plamen stavite veću posudu u kojoj ćete kuhati juhu. Dodajte 2 žlice maslinova ulja pa stavite sve povrće da se pirja. Promješajte sve sastojke pa polupoklopljeno pirjajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Posolite i popaprite po želji.
03
  1. Zalijte sa vrućim temeljcem pa pustite da zavrije. Juhu poklopite pa ostavite da kuha još 15 minuta. U međuvremenu na zagrijanoj tavi prepecite kockice kruha te ih odložite do posluživanja.
04
  1. Kad je juha gotova izmiksajte je štapnim mikserom ili u multipraktiku dok ne postane posve glatka. Ulijte u zdjelice za posluživanje pa ukrasite listovima korijandra i kockicama prepečenog kruha.
podijeli