Gusta juha od peršina s pinjolima

sastojci

  • 250 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 250 g krumpira
  • 150 g crvenog luka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 40 g pinjola

Način pripreme

01

Na 60 ml maslinovog ulja pirjajte luk 5 minuta, dodajte korijen peršina narezan na ploške i ploške krumpira. Podlijte temeljcem u nekoliko navrata, kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša, povremeno promiješajte.

02

Dodajte listiće peršina (ostavite nekoliko sa strane za dekoraciju), prokuhajte i izmiksajte juhu štapnim mikserom. Dodajte temeljca do željene gustoće, posolite i kuhajte još 2-3 minute.

03

U međuvremenu, lagano tostirajte pinjole u tavici. Juhu pikantirajte preostalim maslinovim uljem, začinite svježe mljevenim paprom, pospite pinjolima, dodajte listić svježeg peršina, poslužite.

Za veću kremoznost juhe možete dodati staviti par žlica vrhnja.​

podijeli