Fina proljetna juha s piletinom, mladim bobom i rižom

sastojci

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 250 g pilećih prsa
  • 2 manja poriluka
  • 3 srednje mrkve
  • 1 srednja glavica luka
  • 70 g mladih mahuna
  • 100 g mladog boba
  • 100 g riže Arborio
  • 1 žlica nasjckanih listova svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Narežite pileća prsa pa ih stavite kuhati sa strane dok pripremate povrće. Operite, očistite pa narežite poriluk, mrkvu i crveni luk. Operite pa na sitno narežite listove svježeg peršina.      

02

Zagrijte dublju posudu za juhu pa na maslinovu ulju prepržite narezano povrće osim mladog boba i mahuna. Pržite povrće nekoliko minuta pa dodajte rižu i mladi bob. Podlijte sve s malo pilećieg temeljca pa popaprite i posolite po želji. Smanjite temperaturu, poklopite pa kuhajte 15 minuta dok se povrće ne skuha a riža ne omekša. Pred kraj dodajte mlade mahune i nasjeckana pilećia prsa pa kuhajte sve još 5 minuta. 

03

Poslužite toplo u dubokim zdjelicama. Za kraj juhu pospite nasjeckanim listovima svježeg peršina. Ako želite sa strane možete pripremiti par slanih palačinki pa ih narežite na trakice i dodajte u juhu.

podijeli

Proizvodi iz recepta