Zapečeni krumpir sa špekom, mrkvom, lukom i rajčicom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 300 g špeka
  • 100 g crvenoga luka
  • 200 g mrkve
  • 400 g mini rajčica
  • 500 ml kiseloga vrhnja
  • 40 g maslaca, za mazanje posude
  • sol i papar, po želji
  • nekoliko grančica ružmarina, peršina i svježeg origana

Način pripreme

01

Krumpire skuhajte u ljusci pa ih ogulite i prepolovite po dužini. Stavite ih (ravnom stranom položenom na dno posude) u maslacem namazanu posudu za pečenje. Na mesoreznici narežite špek na šnite pa ih položite preko krumpira. Mrkvu narežite na kolute i rasporedite ih oko krumpira. Luk narežite na ploške pa i njih stavite u posudu za pečenje.

02

Vrhnje razmutite i malo posolite pa izlijte po povrću. Na kraju dodajte rajčice i pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

03

Poslužite uz dodatak svježe kosanog peršina, listića origana i grančicu ružmarina. 

Ovo jelo možete pripremiti i sa slatkim vrhnjem.​

podijeli

Proizvodi iz recepta