Zapečene safalade sa špekom i sirom

Ukupno trajanje
25
Min
min

sastojci

  • 600 g safalada
  • 120 g špeka
  • 300 g sira gaude ili edamera
  • 200 ml pasirane rajčice (passate)
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol i papar, po želji
  • prstohvat šećera

Način pripreme

01

Safalade zamotajte u špek i položite ih u posudu za pečenje.

02

Pomiješajte passatu i maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani ili protisnuti češnjak pa začinite solju, šećerom i paprom. Promiješajte i prelijte preko safalada pa preko svega složite ploške sira. Pecite 10 - 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Poslužite vruće.

Umjesto safalada možete koristiti bilo koje druge kobasice.​

podijeli

Proizvodi iz recepta