Zapečena tjestenina s tikvicama i slaninom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 300 g tjestenine (penne rigate)
  • 300 g tikvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 150 g naribanog ementalera
  • 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 100 g slanine
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žličice soli
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu do pola, maknite s vatre i ocijedite. Tikvice narežite na tanke trakice, posolite i ostavite 5 minuta da puste vodu, a zatim ih posušite kuhinjskim papirom.

02

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U vatrostalnu posudu stavite maslinovo ulje, dodajte ocijeđenu tjesteninu, polovicu tikvica, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim ementalerom.

03

Dodajte protisnuti češnjak, pospite peršinovim listom i sve malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Preko tjestenine složite rešetku od preostalih tikvica i tanko narezane slanine i pospite naribanim parmezanom.

04

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta na 200 °C.

Za bogatiju aromu, u slatko vrhnje dodajte prstohvat naribanog muškatnog oraščića.​

podijeli

Proizvodi iz recepta