Umak bolognese od tempeha s kuhanom kvinojom

sastojci

  • 250 g tempeha
  • 1 srednja mrkva
  • 1 stabljika celera
  • 2.5 dcl umaka od rajčice
  • 1 dcl suhog crnog vina
  • 1 žlica soja sosa
  • 0.5 žlice kokosova ulja
  • 1 šalica kvinoje
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Nasjeckajte tempeh na manje kockice. Očistite pa naribajte mrkvu a stabljiku celera nareæite na sitne kockice. U dublju zagrijanu tavi dodajte kokosovo ulje pa na njemu prodinstajte tempeh nekoliko minuta pa dodajte naribanu mrkvu. lagano promiješajte pa sve zajedno dinstajte još 10 minuta. Dodajte crno vino pa malo pojačajte vatru da alkohol ishlapi. Nakon toga smanjite vatru pa dodajte pire od rajčice i soja sos. Dinstajte sve skupa još 10 minuta.   

02

U medjuvremenu zakuhajte lonac slane vode pa skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju pazeći da je ne prekuhate. U tanjur za posluživanje stavite kvinoju pa preko nje zalijte pripremljeni bolognese umak od tempeha. Za kraj sve pospite nasjeckanim peršinom ili korijandrom i naribanim svježim parmezanom.

podijeli