Tuna steak s balsamico umakom

sastojci

  • 4 odreska tune (cca. 1.5 cm debljine)
  • mljeveni šareni papar
  • sol
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 4 čajne žličice smeđeg šećera
  • 0.5 čajne žličice škrobnog brašna
  • 1 jušna žlica balsamico umaka
  • 1 jušna žlica soja umaka

Način pripreme

01

Umak pripremite tako da pomiješate temeljac, šećer, brašno, soja i balsamico umak.

02

Lagano zagrijavajte uz miješanje dok ne zavrije te kuhajte 2-3 minute dok se ne zgusne.

03

Zatim posolite i popaprite odreske tune.

04

Ispecite ih na ugrijanoj grill tavi 3-4 minute sa svake strane.

05

Pečene odreske prelijte gotovim balsamico umakom.

06

Servirajte uz željeni prilog i/ ili salatu.

podijeli

Proizvodi iz recepta