Tjestenina s tunom i porilukom

sastojci

  • 300 g tjestenine orecchiette
  • 360 g tune
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 veći poriluk
  • 20 g sira Grana Padano
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Skuhajte tjesteninu. Listove peršina odvojite od stabljike i sitno nasjeckajte. Jedan veći poriluk narežite na tanke kolutiće. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte.

02

Na laganoj vatri na maslinovom ulju pirjajte poriluk 5 minuta, dodajte češnjak i ocijeđenu tunu i pirjajte 2 minute. Podlijte vinom, posolite i popaprite te kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne (dok se količina tekućine ne prepolovi). Umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 2-3 minute. Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom, pospite peršinom i parmezanom, promiješajte i poslužite. 

podijeli

Proizvodi iz recepta