Tjestenina s mladim keljom

sastojci

  • 300 g tjestenine
  • 100 g pancete
  • 200 g mozzarelle
  • 50 g parmezana
  • 1 manji kelj
  • 3 mlada luka
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol

Način pripreme

01

Kelj operite, izrežite tvrde dijelove lista i narežite listove na tanje trake. Mladi luk izrežite ukoso. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Pancetu narežite na trakice. Parmezan naribajte na sitan ribež, a mozzarellu usitnite po želji.

02

Skuhajte tjesteninu. U međuvremenu u tavi na maslinovom ulju prepržite pancetu, dodajte mladi luk i kelj, promiješajte, poklopite i pirjajte dok kelj ne omekša. 

03

Dodajte češnjak i parmezan, umiješajte toplu tjesteninu i mozarellu. 

04

Servirajte s listićima parmezana i par kapi maslinovog ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta