Teleće roladice s povrćem

sastojci

  • 400 g telećeg odreska
  • 150 g dimljene šunke
  • 4 lista svježe kadulje
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 2 srednje mrkve
  • 1 rebro celera listaša
  • 1 srednja tikvica
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Istucite teleće odreske pa ih posolite i popaprite. Na svaki odrezak stavite list svježe kadulje i položite šnitu dimljene šunke. Čvrsto zarolajte teleće odreske pa ih povežite kuhinjskim koncem ili čačkalicom. Ogulite crveni luk pa ga narežite na sitno a ostalo povrće narežite na kockice veličine 1 cm.    

02

Zagrijte veću tavu pa na par žlica maslinova ulja prepržite teleće rolice. Okrećite ih dok se lagano ne zazlate sa svih strana. Tada dodajte bijelo vino pa malo pojačajte vatru da alkohol ishlapi. Smanjite vatru pa pecite još 20 minuta na umjerenoj vatri. Ako bude potrebno dodajte još tekućine.

03

U drugoj tavi prepržite nasjecani luk pa kad se zacakli, dodajte mu ostalo povrće. Pirjajte sve desetak minuta pazeći da povrće ostane lagano hrskavo. Posolite i popaprite povrće po želji. Skinite špagu sa rolica pa ih narežite na šnite i posložite na pečeno povrće. Prelijte sve slasnim umakom od pečenja I ukrasite s par listova svježe kadulje.

podijeli

Proizvodi iz recepta