Tajlandski pileći curry

sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica zelene curry paste
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice soka od limete
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 125 g bambusovih izdanaka (iz limenke)
  • 1 žlica nasjeckanih listova bosiljka
  • 1 svježa čili papričica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Za zelenu curry pastu

  • 5 zelenih čili papričica
  • 2 stabljike mladog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 stabljike limunske trave
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 2 cm naribanog đumbirova korjena
  • 2 ljutike (sitno narezane)
  • 1 žličica naribane kore limete
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Prvo pripremite zelenu curry pastu na način da sve sastojke stavite u blender i izmiksate u gustu curry pastu. Stavite je u staklenku, poklopite pa odložite u hladnjak u kojem može stajati do 3 tjedna.

02

Zagrijte suncokretovo ulje u dubljoj tavi ili woku. Dodajte sok od limete i žlicu curry paste pa pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Dodajte kokosovo mlijeko, pileći temeljac, riblji umak i šećer. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Posolite i popaprite po želji.

03

Dodajte piletinu narezanu na kocke pa kuhajte još 5-10 minuta dok piletina ne bude skuhana. Dodajte izdanke bambusa pa kuhajte još 2-3 minute. Na kraju dodajte nasjeckane listove bosiljka i narezanu svježu čili papričicu.

04

Poslužite toplo uz kuhanu rižu ili kus-kus.

podijeli

Proizvodi iz recepta