Svinjski medaljoni u umaku od zelenog papra

sastojci

  • 1 kg svinjskog lungića
  • sol
  • 275 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g brašna
  • 40 g zelenog papra u salamuri
  • 40 g maslaca
  • 100 ml bijelog vina
  • 800 g krumpira
  • 250 ml suncokretovog ulja

Način pripreme

01

Meso očistite od masnoće i žilica, narežite na medaljone. Svaki medaljon posolite i s jedne strane uvaljajte u brašno. Medaljone pecite na maslacu u tavi najprije na strani brašna 3 minute, okrenite i pecite još 3 minute.

02

Prebacite medaljone u lim za pečenje i ispecite na 180 °C do kraja, maksimalno  još 5 – 6 minuta. U tavu dodajte zeleni papar, podlijte vinom, kuhajte da vino reducira, dodajte vrhnje, posolite i prokuhajte. Krumpir ogulite, narežite na kriške i pecite u dubokoj masnoći.

03

U tanjur stavite najprije malo umaka, dodajte tri medaljona, sa strane stavite pečeni krumpir, dodajte na meso još malo umaka i poslužite.

Po želji umak možete dodatno zgusnuti dodavanjem malo škroba.​

podijeli

Proizvodi iz recepta