Svinjetina s keljom

sastojci

  • 300 g svinjskog buta
  • 400 g kelja
  • 1 čili
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žličice meda
  • 5 kom mladog luka
  • 1 žličica sezamovih sjemenki
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Mladi luk očistite i dijagonalno izrežite na prutiće duge 1-2 cm. Češnjak i čili sitno nasjeckajte. Komad svinjskog buta izrežite na trakice. Kelj operite, pa izrežite deblju žilu sa listova, izrežite na trakice. 

02

U zdjeli izmiješajte sojin umak, med i trakice kelja, te ostavite sa strane. Na suhoj tavi prepržite sezamove sjemenke, stavite ih sa strane za kasnije.

03

U tavi na jakoj vatri, na sezamovom ulju prepržite svinjetinu. Izvadite meso sa strane i držite na toplom. Na ostatku ulja pirjajte mladi luk i čili. Dodajte češnjak i kelj, poklopite i pirjajte 5 minuta dok kelj ne povene. Vratite meso, posolite i popaprite,

04

promiješajte i pirjajte još 5 minuta. Pospite sezamovim sjemenkama i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta