Šunka pečena u tijestu za kruh

sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 svježi kvasac (40 g)
  • 1 žličica šećera
  • sol
  • 2 žlice ulja
  • 250 ml vode
  • 1 dimljena šunka bez kosti (oko 1 kg)

Način pripreme

01

Šunku operite u toploj vodi i posušite je. Ako je više slana, možete je močiti u hladnoj vodi nekoliko sati ili je prethodno skuhati i ohladiti.

02

Kvasac razmrvite i razmutite u malo tople vode, dodajte šećer te ostavite da se diže 5 minuta. Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac i, dodajući toplu vodu, zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu da se diže oko 30 minuta. Zatim ga razvaljajte i na sredinu položite šunku.

03

Obložite šunku tijestom i dobro slijepite rubove. Tako pripremljenu šunku stavite u namašćenu posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200°C oko 80 minuta.

04

Na pola pečenja prekrijte tijesto papirom za pečenje da previše ne potamni.

05

Šunku ostavite da se ohladi, a zatim je narežite, i to zajedno s kruhom. Poslužite pečenu šunku s umakom od hrena, kuhanim jajima i uskrsnim salatama.

podijeli

Proizvodi iz recepta