Špageti s tunom iz konzerve, rukolom i mladim graškom

sastojci

  • 450 g fileta tune iz konzerve
  • 300 g suhih špageta
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 ljuta svježa crvena papričica
  • 70 g svježe rukole
  • 200 g mladog graška
  • sok od 2 limuna
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • naribani svježi parmezan
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Zagrijte lonac posoljene vode u kojem ćete kuhati špagete. Kad je voda zakuhala stavite špagete pa ih kuhajte prema uputama na pakiranju. Pazite da ostanu “al dente”.   

02

Dok se špagete kuhaju vi zagrijte dublju tavu pa na maslinovu ulju lagano prepržite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckanu ljutu papričicu i 1/3 cherry rajčica koje ste narezali na četvrtine i izvadili im sjemenke. ocijedite skuhane špagete pa ih ubacite tavu s rajčicama.       

03

Lagano sve promiješajte ili protresite pa dodajte filete tune iz konzerve, mladi grašak koji ste prethodno kratko blanširali i mladu rukolu. Na kraju dodajte i preostalu rajčicu. Pržite kratko na laganoj vatri neprestano mješajući kako bi se špagete ravnomjerno obložile uljem. Maknite s vatre, lagano zalijte sokom od limuna i pospite naribanim svježim parmezanom te poslužite. Idealno jelo kada nemate baš puno vremena za spremiti lagani ručak ili večeru. Uz ovo jelo možete poslužiti salatu od mladog crvenog radiča i rukole.

podijeli