Slane palačinke s domaćom kobasicom i keljom

sastojci

  • 6 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 0.5 manje glavice kelja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 g smeđih šampinjona
  • 300 g blago dimljenih domaćih kobasica
  • 150 g dimljenog sira
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 100 g čvrstog jogurta
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

U većoj staklenoj zdjeli dobro umutite jaja, dodajte im brašno i sol pa napravite glatko tijesto za palačinke. Odložite tijesto u hladnjak dok vi pripremite ostale sastojke. Očistite crveni luk pa ga nasijecite na trakice. Dobro obrišite gljive pa ih narežite na tanke ploške. Glavicu kelja prerežite na pola, odstranite tvrdi korijenasti dio pa polovicu glavice kelja nasijecite na trake. Domaću kobasicu narežite na kolutove debljine 2 cm.    

02

Zagrijte veliku plitku tavu pa na žlici maslinova ulja lagano prepržite crveni luk, domaće kobasice i narezane šampinjone. Nakon nekoliko minuta dodajte narezani kelj. promiješajte pa pustite da uvene. Odvojite za strane pola količine namirnica koje ste pripremali u tavi. U tavu ulijte pola smjese tijesta i narezanog dimljenog sira pa pecite palačinku cca 5 minuta dok se ne zapeče. Posolite i popaprite po želji. Okrenite palačinku na drugu stranu i ponovite postupak. S obzirom da se radi o velikoj palačinki, za okretanje se možete poslužiti velikim tanjurom na koji stavite palačinku pa ga okrenite iznad tave i vratite palačinku da se zapeče s druge strane.

03

Kada je palačinka gotova odložite je na tanjur ili drvenu dasku i ponovite postupak kako biste ispekli i drugu palačinku. Poslužite toplo i preliveno s par žlica čvrstog ili grčkog jogurta. Ako volite pikantnije okuse, možete je pokapati s par kapi čili umaka.

podijeli