Slana rolada sa sirom i šunkom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice ajvara
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 5 žlica brašna
  • 0.5 žličice soli

Nadjev

  • 250 g krem sira
  • 150 g kuhane šunke
  • 100 g naribanog sira trapista

Način pripreme

01

Za biskvit razdvojite bjelanjke i žumanjke. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Žumanjke posolite, dodajte brašno s praškom za pecivo, lagano miksajte pa dodajte kiselo vrhnje, ulje i ajvar.

02

U smjesu od žumanjaka ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 190 °C.

03

Vrući biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i savijte u roladu zajedno s krpom. Pustite da se tako savijen ohladi. Razmotajte, uklonite papir i premažite biskvit krem sirom, preko sira rasporedite tanko narezanu kuhanu šunku i pospite naribanim sirom.

04

Ponovno zarolajte, zamotajte u prozirnu ili aluminijsku foliju i ostavite roladu u hladnjaku barem sat vremena prije rezanja.

Ako nemate ajvar, dodajte u biskvit 2 žlice pasirane rajčice pomiješane s prstohvatom origana.​

podijeli

Proizvodi iz recepta