Školjkice s brokulom i čilijem

sastojci

  • 500 g brokule
  • 400 g tjestenine u obliku školjkica
  • 4 filea inćuna iz maslinova ulja
  • 4 sušene rajčice iz ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 1 nasjeckani svježi čili
  • 100 g svježe ribanog parmezana
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu za kuhanje tjestenine. Stavite kuhati školjkice prema uputama na pakiranju (cca 10-12 minuta). Skupa sa tjesteninom stavite kuhati nasjeckane cvjetove brokule. Dok se tjestenina i brokula kuhaju vi pripremite umak.

02

Zagrijte dublju tavu pa dodajte maslinovo ulje. Nakon što se ulje zagrijalo umiješajte narezane inćune i sušenu rajčicu iz ulja. Pržite nekoliko minuta na laganoj vatri pa dodajte nasjeckanu svježu čili papričicu i češnjak. Pržite još nekoliko minuta dok se umak ne poveže.

03

Kuhanu tjesteninu i brokulu ocijedite ali zadržite 1 dcl vode u kojoj se kuhala. Dodajte školjkice i brokulu u tavu s umakom pa malo pojačajte vatru. Pržite sve par minuta pa dodajte vodu od kuhanja i pržite još minutu. Dodajte dio naribanog parmezana, dobro promiješajte pa poslužite. Tjesteninu dodatno pospite naribanim svježim parmezanom i nasjeckanim bosiljkom te zalijte po potrebi malo s maslinovim uljem.

podijeli