Rižoto od graška i mente

sastojci

  • 200 g riže (carnaroli)
  • 250 g mladog kuhanog graška
  • 50 g maslaca
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 50 g parmezana
  • stručak mente
  • 2 ljutike
  • sol
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Skuhajte grašak. Polovinu kuhanog graška i listove mente sameljite u blenderu, dodajte malo maslinovog ulja da dobijete glatku kremu.

02

Ljutiku nasjeckajte i popržite na mješavini maslaca i maslinovog ulja. Dodajte rižu, malo ju popržite pa podlijte s malo temeljca, tek toliko da je riža prekrivena tekućinom. Kad riža zakipi posolite ju. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje temeljcem 

03

15-20 minuta dok se riža ne skuha.

04

Dodajte kremu od graška i mente i ostatak graška. Na kraju dodajte parmezan i žlicu maslaca i žustro promiješajte.

05

Pospite listićima mente i listićima parmezana, poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta